Soep van geroosterde tomaten met rozemarijn

Dit is een soepgerecht dat ook als lunch kan dienen of als voorgerecht bij een hoofdmaaltijd.

Je hebt nodig:

  • 6 trostomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 laurierblaadje
  • 1 prei (in ringen gesneden)
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 1 dl gezeefde tomaten
  • 6 dl groentebouillon
  • versgemalen (zwarte) peper en een snufje zout

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 180 graden voor. Rooster in een braadslee de tomaten in de helft van de olijfolie (1 theelepel). Doe dit gedurende 20 minuten tot ze lekker zacht zijn. Laat de tomaten afkoelen.
  2. Verwijder de zaadjes uit de tomaten en hak het vruchtvlees in stukken.
  3. Doe de resterende theelepel olie in een pan met een dikke bodem. Bak hierin de ringetjes prei gedurende 4 minuten tot ze zacht zijn. Voeg de rozemarijn, knoflook en het laurierblaadje toe en bak deze mix gedurende 1 minuut.
  4. Voeg de gezeefde tomaten bij de mix. Voeg ook de groentebouillon toe.
  5. Breng de soep aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat de soep nog een kwartier doorsudderen. De soep zal dikker worden. Voeg na een kwartier de tomaten toe en kook de soep nog eens 5 minuten goed door.
  6. Verwijder de rozemarijn en het laurierblaadje voor je de soep in een blender schenkt. Pureer de soep nu tot deze zacht, glad en romig is.
  7. Met peper en een beetje zout kun je de soep op smaak brengen.

Wil je meer lunchrecepten, soepgerechten of recepten voor voorafjes? Bekijk dan onze review van de Afslank Receptenbijbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *