Taartjes van ham en ei

Dit is een recept voor een lichte maaltijd, maar kun je ook als snack bereiden.

Je hebt nodig:

  • Zonnebloemolie
  • 4 plakjes goed gerookte ham
  • 2 geklopte scharreleieren
  • 1,25 dl melk (halfvol)
  • 30 gram belegen kaas, geraspt
  • 1 tomaat in plakjes
  • versgemalen zwarte peper
  • snufje zout

Bereiden:

  1. Verwarm een oven op 180 graden voor. Vet vier cakevormpjes in (of gebruik een muffinbakvorm) net de zonnebloemolie.
  2. Bekleed de bodem en wanden met ham. Eventueel bijsnijden.
  3. Meng de eieren, peper, melk en zout naar smaak. Strooi vervolgens de kaas in de vormpjes en schenk hier het eimengsel overheen. Leg een plakje tomaat bovenop het taartje.
  4. Bak de taartjes gedurende een kwartier tot 20 minuten in de oven. Je moet goed opletten of de vulling begint te stollen. Laat de taartjes na afloop afkoelen.

Wil je meer snacks en tussendoortjes? Bekijk dan de Afslank Receptenbijbel in onze review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *