Salade van wilde rijst

Dit is een recept voor een salade. Deze kan ook als lunch dienen of bij een hoofdgerecht geserveerd worden.

Je hebt nodig:

  • 40 gram wilde rijst (goed afgespoeld)
  • 2 eetlepels gehakte verse munt
  • 2 eetlepels gehakte verse oregano
  • 10 cm komkommer (haal de zaadjes eruit en hak de komkommer fijn)
  • 3 trostomaten (zonder zaadjes, gehakt)
  • een halve versnipperde rode ui
  • 2 eetlepels gehakte verse bladpeterselie

Voor de dressing heb je nodig:

  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 1/2 theelepel dijonmosterd
  • 1 klein teentje geperste knoflook
  • versgemalen peper
  • zout

Bereiden:

  1. Zet een pan water op het vuur en kook hierin de rijst met een snufje zout. Doe dit zoals de verpakking het voorschrijft. Giet de rijst vervolgens af en laat deze iets afkoelen.
  2. Schep de rijst in een kom. Voeg hier de tomaten, kruiden, komkommer en ui aan toe.
  3. Maak de dressing op orde door alle ingredi├źnten van de dressing door elkaar te kloppen. Voeg naar smaak peper en zout toe. Schenk de dressing over de salade.
  4. Schep het geheel goed door elkaar heen alvorens het op te dienen.

Zin in meer (frisse) salades? Bekijk dan de review die we schreven over de Afslank Receptenbijbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *