Pittig gehakt

Dit recept is voor een hoofdgerecht.

Je hebt nodig:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 gehakte ui
  • 280 gram rundergehakt (mager)
  • 1 grote teen knoflook in stukjes gehakt
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 tot 2 theelepels scherpe chilipoeder
  • 1 laurierblaadje
  • 3 dl gezeefde tomaten
  • 2 theelepels zongedroogde tomatenpasta
  • 100 gram borlottibonen uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 1,25 dl groentebouillon
  • versgemalen zwarte peper
  • snufje zout

Bereiden:

  1. Verhit in een braadplan de olie. Bak de ui gedurende 8 minuten en roer deze goed om. Voeg het gehakt toe en rul deze met een spatel gedurende 3 tot 4 minuten. Roer de knoflook, kruiden en het laurierblaadje toe. Bak het mengsel gedurende 1 minuut.
  2. Voeg de gezeefde tomaten, bonen, tomatenpasta en de bouillon toe.
  3. Kook het geheel circa 30 minuten met het deksel schuin op de pan.
  4. De saus wordt dikker. Haal het deksel van de pan als de saus te dun lijkt.
  5. Breng het gehakt op smaak met peper en zout.

Meer recepten nodig? Lees onze review van de Afslank Receptenbijbel en kom op nog meer idee├źn voor gezonde, koolhydraatarme gerechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *