Pasta met lamsvlees en rucola

Dit recept is bedoeld als hoofdmaaltijd.

Je hebt nodig:

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 magere lamsfilets van ongeveer 150 gram
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 gepelde halve sjalotten
  • 2 gepelde teentjes knoflook
  • 55 gram volkorenspaghetti
  • 2 handenvol verse rucolablaadjes
  • 12 blaadjes basilicum
  • versgemalen zwarte peper
  • snufje zout

Bereiden:

  1. Verwarm de oven op 190 graden voor. Schenk de olie in een braadslee. Haal de filets hier doorheen. Stop de laurierblaadjes onder de filets. Plaats de knoflook en de sjalotten daar omheen.
  2. Bak dit geheel circa 15 minuten.
  3. Kook ondertussen in een pan de spaghetti in ruim kokend water. Maak deze op smaak met wat zout. Giet de spaghetti af en bewaar 2 eetlepels van het kookvocht.
  4. Neem een mes en snijd de beide lamsfilets in plakjes. Meng de spaghetti nu met het vlees, het kookvocht, de sjalotten, de knoflook en eventueel vleessap dat overblijft.
  5. Meng de basilicum, rucola en peper en zout handmatig door de pasta.

Meer recepten voor het avondeten nodig? Koolhydraatarme recepten vind je in de Afslank Receptenbijbel. Lees onze uitgebreide review.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *