Chocoladesinaasappelroom

Dit is een recept voor een dessert.

Je hebt nodig:

  • 250 gram ricotta
  • 2 eetlepels brandewijn
  • 1 eetlepel fructose
  • 1 theelepel sinaasappelrasp
  • 4 eetlepels verse sinaasappelsap
  • 20 gram pure chocolade (minstens 70% cacao)
  • dunne reepjes sinaasappelschil (garnering)

Bereiden:

  1. Rasp de chocolade en bewaar deze in een schaal.
  2. Klop de brandewijn, het sap, de rasp en de ricotta in een kommetje.
  3. Verdeel de helft van het mengsel over twee glazen.
  4. Schep de helft van de geraspte chocolade erop.
  5. Schep dan het resterende deel van het mengsel in de glazen.
  6. Plaats de glazen gedurende 1 uur in de koelkast.
  7. Strooi voor dat je ze serveert de resterende chocolade op het mengsel en voeg ter garnering de sinaasappelschillen toe.

Heb je zin in meer koolhydraatarme recepten? Lees dan onze review van de Afslank Receptenbijbel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *