Omelet met gerookte zalm

Omelet met gerookte zalm

Dit is een ontbijtrecept.

Je hebt nodig:

  • Een klontje boter
  • 2 geklopte scharreleieren
  • Versgemalen zwarte peper
  • Een paar reepjes gerookte zalm
  • Extra vergine olijfolie
  • 2 Trostomaten (in dikke plakken gesneden)
  • 1/2 theelepel balsamicoazijn

Bereiden:

  1. Neem een middelgrote koekenpan en smelt daarin de boter. Verdeel de boter over de bodem van de pan.
  2. Doe de geklopte scharreleieren in de pan en druk tijdens het bakken de randen naar het midden. Op die manier loopt het rauwe deel van het ei naar de rand.
  3. Plaats de reepjes zalm in het midden en bak de omelet tot deze licht stolt. Bovenop moet hij nog vloeibaar zijn.
  4. Doe de peper over de omelet en vouw hem dan dubbel. Warm de omelet nog even goed door.
  5. Verwarm de grill alvast. Doe folie over een pan en bestrijk deze folie met de extra vergine olijfolie. Leg de tomaat hierop en grill ze circa 3 tot 4 minuten. Houd in de gaten dat ze zacht moeten zijn. Af en toe keren kan zeker geen kwaad.
  6. Plaats de gegrilde tomaten en de omelet op een bord. Naar smaak kun je wat balsamicoazijn toevoegen aan de tomaten.

Wil jij meer koolhydraatarme gerechten proberen? Lees dan onze review van de Afslank Receptenbijbel.